Okulumda Kimya Öğreniyorum

Proje okulumuz Kimya Öğretmenleri Sevilay KIRLISOY ile Ümmügülsüm ÖLMEZ ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Büşra ZEBER tarafından yürütülmektedir.

Bu projemizde amacımız öğrencilerin günlük yaşamının büyük bir bölümünü geçirdikleri okullarında öğrenmeye çalıştıkları kimya dersine karşı önyargılarını yıkmak, öğrenme güçlüklerini gidermek, kavram yanılgılarını önlemek bunları uygularken de kimyayı ve öğrenme sürecini daha eğlenceli hale getirmek, öğrencilerin sürece daha aktif katılmasını sağlamak, bu sayede öğrencilerde yaparak yaşayarak öğrenme ve işbirlikli öğrenme kuramlarının etkisiyle kalıcı öğrenmeler sağlamak ayrıca okullarında karşılaştıkları, kullandıkları kimyasallara karşı farkındalığı ve bilinç düzeyini artırmak bunları nasıl doğru kullanacağını öğretmek, bu konuda rehber olmak projemizin başlıca amaçlarındandır.

Bu amaçlar doğrultusunda klasik karışımların ayrılması, asit-baz deneyleri gibi deneylerin dışında modern teknolojinin de yardımıyla etkileşimli deneyler, üç boyutlu molekül şekilleri, sanal bilim merkezi turları, geziler, fotoğraflar, afişler de yaparak yaşayarak öğrenmesi ve bilinçlenmesi konusunda katkı sağlayacaktır.

Proje linki için tıklayınız.

20.02.2022 441

20-02-202220-02-202220-02-2022